Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2013-06-07 Skriv ut Tipsa en vän
Snart öppnar nya saluhallen på Hisingen

HELA VÄRLDEN UNDER ETT TAK. I slutet av juli hoppas man kunna öppna Kville saluhall vid Vågmästareplatsen. Här ska finnas specialiteter från olika delar av världen.
Foto: Madeleine Christell

Snart öppnar nya saluhallen på Hisingen

Nu tar den form, nya saluhallen vid Vågmästareplatsen. Namnet blir troligen Kville saluhall.
– Namnet är till 99 procent klart och nu jobbar vi stenhårt för att kunna smygstarta i slutet av juli, säger Shamsi Naeimai, marknadschef på Akbars chark.

Byggnaden, en enkel och robust byggnad i gult tegel, är på plats nedanför trappan till spårvagnen norr om Hjalmar Brantingsgatan.
Liksom en hel del interiört.
– I köttbutiken och restaurangen är det mesta på plats men visst återstår en del och vissa saker kan ju hända på vägen, säger Shamsi Naeimai, marknadschef på Akbars chark och projektledare för etableringen och rekrytering av nya företag i saluhallen.
Med en yta på cirka 1500 kvadratmeter kommer saluhallen att rymma cirka 12 butiker i entréplan samt restauranger och café på plan två.
För några butiker är kontrakten klara, det blir bland annat en ostbutik, en salladsbar och butiker med iransk, ungersk, grekisk och italiensk prägel och specialiteter.
Den officiella invigningen ska äga rum i mitten av september, 15 eller 21 är inte bestämt än, men saluhallen kommer att öppna innan dess, med smygpremiär i slutet av juli.
– Ja, med reservation för att något oförutsett inträffar så gör vi det. Först hade vi tänkt öppna och ha invigning samtidigt men vi har tänkt om. Vi vill att butikerna i lugn och ro ska kunna förbereda sig, under invigningen kommer det att bli stressigt och kanske inte bästa sättet att uppleva saluhallen för första gången. Meningen är ju att man ska komma tillbaka, säger hon.

En upplevelse

Shamsi Naeimai återkommer ofta till ordet upplevelse när hon pratar om saluhallen.
– Ja, det ska vara en positiv upplevelse och en välkomnande atmosfär gentemot alla, oavsett kultur och religion. Ingen stress, då kan man lika gärna gå till vilket storköp som helst, säger hon.
Saluhallen karaktäriseras av öppna rum och har terrasser i söder och öster vilket gör det möjligt att skapa trevliga uteserveringar.
Under den varma årstiden kan byggnaden öppnas upp ytterligare för att låta saluhallsverksamheten flyta ut över torget.
Och namnet blir Kville saluhall, inte Kvillebäcken?
– Ja, det var faktiskt Johan Ekman (talesman för Kvillebäckenkonsortiet, reds.anm) som sa det när jag först föreslog Kvillebäcken. Kville är ett vidare begrepp och involverar fler som gör att fler känner att det är deras saluhall. Det hade han ju alldeles rätt i, säger Shamsi Naeimai.

Kommentarer

(0) Visa senast först

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från DirektPress Göteborg

Postadress: Britta Sahlgrens gata 8C, 421 31 Västra Frölunda
Tel vxl: 031-720 55 10
E-post: web@gbg.direktpress.se

Annons

Mamma Biskop säger inte hej då

Mamma Biskop säger inte hej då

mål i mun. ”Ska ni hålla på så här hela livet? Tror ni någonsin en tjej kommer vilja gifta sig med er och skaffa barn?” Maggan berättar om fyra killar som satt i hennes soffa en dag, som bara ”knarkat och sålt knark” trots att de var i 25-årsåldern.
Foto: Markus Andersson

Extrakolumn

TOPP 5 - mest lästa just nu

Läs senaste numret


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: